Babka cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

babka

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl cukru

    1 szkl śmietany
    150 g margaryny

    5 jajek

    3,5 szkl mąki

    1 cukier waniliowy

    1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki)

    sok całej cytryny

    skórka otarta z cytryny

    aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników.

    Skórkę z cytryny i sok z cytryny. Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem

    Babkę po wystudzeniu polewamy lukrem i dekorujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować