Bazie, borowina czy gałązki forsycji to piękna dekoracja wielkanocnego stołu. Stół będzie jednak zachwycał, gdy na jego blacie ustawimy świąteczne ciasto jakim jest babka z tego przepisu. Jestem przekonana, że po świątecznym śniadaniu nie jedna osoba skusi się na kawałek tego jakże pysznego, cytrynowego ciasta.
(średnia 3.55 z 11 głosów)
Porady
* Aby masa jajeczna lepiej się ubiła, jajka przed rozbiciem można włożyć na około 5-10 min do miski z ciepłą wodą. Należy jednak pamiętać, aby przed rozbiciem jajek dokładnie wytrzeć je z wody.
Babka od święta i na co dzień, z serkiem ricotta.
Kto nie piecze? nie piekł? musi wypróbować ten przepis na moją wersję aromatycznej baby Wielkanocnej :) zachęcam!
pyszna, prosta w przygotowaniu babka cytrynowa. Bardzo aromatyczna, wilgotna, wspaniale cytrynowa. Idealna na świąteczny stół;)
Najlepsza babka cytrynowa jaką do tej pory jadłam. Polecam!
Komentarze