Schab w kremowym sosie z koperkiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekkie i pyszne danie

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 kotlety schabowe bez kości
    1 marchewka
    1 mała cukrowa cebulka
    1 ząbek czosnku
    Garść koperku
    100 ml śmietanki kremówki
    1 łyżka oleju rzepakowego
    100 ml bulionu
    Sól
    Pieprz
    Do podania:
    tłuczone ziemniaki, mizeria
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w kremowym sosie z koperkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję, kroję w średniej wielkości kostkę.
    Rozgrzewam olej, smażę mięso przez 2 minuty z każdej strony, następnie dodaję sól i pieprz.
    W międzyczasie kroję marchewkę w plastry, siekam drobno cebulkę i czosnek. Na patelnię wrzucam cebulę z czosnkiem, smażę 2 minuty i dodaję marchewkę. Podsmażam zawartość patelni przez 2-3 minuty. Zalewam całość bulionem, siekam koperek i wrzucam na patelnię, duszę potrawę przez 30 minut. Po tym czasie odlewam 2 łyżki sosu, dodaję do śmietanki i wlewam ją na patelnię, podgrzewam danie przez 5- 6 minut. Podaję z ziemniakami i mizerią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Marchewka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować