Schab w sosie z marchewką i porem

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 2 osób

Ciekawa propozycja obiadowa z naszym ukochanym schabem.

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-4

    Składniki:
    6 plastrów schabu,
    2 łyżki masła,
    średni por,
    średnia marchewka,
    ząbek czosnku,
    3 łyżki sosu sojowego,
    500 ml wody,
    około 80 ml mleka,
    czubata łyżeczka mąki,
    oregano,
    papryka słodka,
    pieprz cayenne,
    sól,
    curry.
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie z marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroję w cienkie plasterki, czosnek siekam, podsmażam w garnku na maśle. Zalewam gorącą wodą i sosem sojowym oraz dodaję przyprawy: oregano, papryki, curry.
    Każdy plaster mięsa przecinam na pół, wkładam do wywaru, gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut.
    Marchewkę kroję w kostkę, dodaję do sosu, gotuję kolejne 45 minut.
    Mięso wyjmuję, sos zagęszczam mlekiem wymieszanym z mąką. Chwilę gotuję, aż sos zgęstnieje, wkładam mięso. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować