Placek ananasowy z orzechami

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jest takie proste, a takie pyszne!

  • 55 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    3 jajka

    140 gramów masła

    180 gramów mąki pszennej

    80 gramów erytrytolu ( albo cukru)

    3 łyżki budyniu śmietankowego

    5 krążków ananasa

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Szczypta soli



    Kruszonka :

    60 gramów orzechów włoskich

    3 łyżki brązowego cukru

    3 łyżki masła

    5 łyżek mąki pszennej



    Dodatkowo- cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto orzechowe

Placek ananasowy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.

    Piekarnik nagrzewam do 185 stopni.

    Ananasa kroję w kostkę.

    Dokładnie miksuję masło z erytrytolem ( albo cukrem), masa powinna być jasna. Następnie pojedynczo wbijam jajka i delikatnie miksuję. Do masy przesiewam mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia, dodaję sól.

    Formę do pieczenia wykładam papierem, wylewam ciasto. Na wierzchu układam kawałki ananasa, lekko wciskam je w ciasto.

    Orzechy miksuję na pył. Następnie zagniatam wszystkie składniki na luźną kruszonkę, posypuję wierzch ciasta.

    Placek piekę 45-50 minut, do suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Orzechy włoskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować