Schab pieczony z marchewką i cebulą

4.4 (201 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczone kotlety schabowe z marchewką i cebulą - jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub puree, z ulubioną surówką.

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    5 marchewek
    2-3 cebule
    10-15dag żółtego sera
    2-3 łyżki majonezu
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.4 (201 ocen)

Schab pieczony z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem.
    Marchewki obrać, umyć i pokroić w plasterki.
    Cebulę obrać i pokroić w półtalarki.
    W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć połowę porcji marchewki i cebuli. Warzywa przykryć plastrami mięsa. Na nich rozłożyć pozostałe plasterki marchewki i cebuli. Całość oprószyć solą i pieprzem oraz posypać startym żółtym serem. Na wierzchu rozsmarować majonez. Potrawę przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać bez przykrycia około pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować