Pikantna zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla miłośników ostrych smaków

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożonka chińska 450g: 1 sztuka
    - kostki sojowe: 10 sztuk
    - opakowanie makaronu ryzowego wstążki: 1 sztuka
    - poszatkowana kapusta pekińska: 1 szklanka
    - kostki rosołowe: 2 sztuki
    - sos chili lub tabasco: 0.5 łyżeczki
    - curry: 1 łyżeczka
    - sól (do smaku): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kostki sojowe zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz mrożonkę chińską. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. W tym czasie odcedzić kostki sojowe i pokroić w paski szerokości ok 1 cm. Do zupy dodać kapustę pekińska oraz pokrojoną kostkę sojową, przyprawić całość curry i sosem chili, gotować jeszcze 5 minut. Posolić do smaku. Odstawić z ognia, dodać przygotowany wcześniej makaron ryżowy, wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować