Domowa chińszczyzna z kurczakiem i makaronem

4.45 (169 ocen)

  • 60 min

Ekspresowe danie dla zabieganych i wielbicieli chińszczyzny, pachnące imbirem, pełne pysznych warzyw i soczystego kurczaka.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    200 g chińskiego makaronu
    450 g mieszanki chińskich mrożonych warzyw
    1/2 szkl mrożonego groszku
    1 czerwona papryka
    1 i 1/2 łyżeczki imbiru
    1/2 łyżeczki chii
    4 łyżki oleju
    1 czerwona cebula
    4 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki octu ryżowego
    2 ząbki czosnku
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.45 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowa chińszczyzna z kurczakiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa chińszczyzna z kurczakiem i makaronem 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w cienkie paseczki.
  • Domowa chińszczyzna z kurczakiem i makaronem 2. Olej rozgrzać w woku i smażyć na nim kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w paseczki i dorzucić do woka kiedy kurczak będzie już podsmażony
  • Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w cienkie paseczki. 3. Następnie do woka dodać mrożone warzywa i przyprawy, smażyć przez ok 10 min pod przykryciem
  • Dodać 500 ml wody i wrzucić makaron, wszystko razem wymieszać, wyłączyć ogień i poczekać aż makaron wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dolać wody. 4. Dodać 500 ml wody i wrzucić makaron, wszystko razem wymieszać, wyłączyć ogień i poczekać aż makaron wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dolać wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować