Zupa jarzynowa

4.98 (174 ocen)

Dziś jedna z moich ulubionych zup - jarzynowa. Uwielbiam ją szczególnie w okresie wiosenno-letnim, gdy królują młode warzywa. Jednak zimą także się nią zajadam, korzystając z mrożonek. Nawet mój niechętny do zup narzeczony, zajada się nią ze smakiem:)

Składniki:

  • skrzydło z indyka
    4 marchewki
    2 pietruszki
    różyczki brokuła
    fasolka szparagowa zielona (ok. 15 dag)
    3 ziemniaki
    por
    mała śmietana 18%
    sól, pieprz, lubczyk
    przyprawa uniwersalna
    liść laurowy
    3 ziarna ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.98 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać zimną wodą, dodać przyprawę uniwersalną, liść laurowy i ziele angielskie. Umyte i obrane marchewki, pietruszki i ziemniaki pokroić w kostkę, fasolkę w mniejsze kawałki, pora w krążki. Warzywa dodać do wywaru i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Zabielić zahartowaną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować