Gulasz sojowy z warzywami

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Czasami trzeba zrobić coś na szybko, a w domu tylko kotlety sojowe i paczka mrożonych warzyw- to mam zawsze i w tedy gotuję takie danie. Niby gulasz bo nie wiem jak to nazwać,ale dane jest pyszne,lekko pikantne, sycące i rozgrzewające( i to bardzo)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 opakowanie mrożonki " mieszanka Chińska"
    1 opakowanie kotletów sojowych
    3 łyżki słodkiego sosu chilli
    2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
    1 rosołek drobiowy
    2-3 łyżki oleju ryżowego
    1 cm świeżego imbiru
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Gulasz sojowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3/4 litra wody zagotowuję z rosołkiem, wkładam kotlety sojowe i gotuję góra 4 minuty.
    Kotlety odcedzam i zostawiam do ostudzenia ( wywar zachowuję na później)
    Ostudzone kroję w paski.

    Na 2-3 łyżkach oleju ryżowego przesmażam warzywa i gdy się rozmrożą, dodaję rozdrobniony imbir, kotlety sojowe i sos chilli, wlewamy wywar z kotletów ( zostawiam 1/2 szklanki)- duszę razem 8 minut.


    W odlanym wywarze rozpuszczam mąkę ziemniaczaną i gotuję jeszcze chwilkę, aż mąka zmieni kolor.


    Doprawiam ew solą i podaję z pieczywem.
    Gotowe w 30 minut:)
    Smacznego!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować