Przepis powstał żeby wykorzystać dużą ilość (zalegającą po wyjeździe) cukinii. Do tej pory oba przepisy przygotowywałam oddzielnie, teraz jednak połączyłam w całość i wyszło pysznie:)
W niektórych rejonach Polski cepelinem nazywają żółtą cukinię:)
Uwielbiam takie przepisy - takie, czyli "zgadnij kotku, co mam w środku"- u mnie nikt nie zgadł, ciekawe jak będzie u Was
(średnia 4.5 z 194 głosów)
Porady
Młodą cukinię nie trzeba obierać, ale starszą już tak . Pozbywam sie również gniazda nasiennego.
Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z dużżżżą ilością porzeczek. Mówię Wam trudno się oprzeć:) Zapraszam na pyszne ciacho:)
Jest to ciasto kakaowe z jabłkami. Bardzo wilgotne, puszyste i szybkie do zrobienia. idealne do kawki czy na rodzinne spotkania.
Proste czekoladowe ciasto. Dodatek cukinii sprawia, że jest niesamowicie wilgotne i rozpływa się w ustach :)
Ciasto czekoladowe z przepisu Nigelli Lawson to wszystko co potrzeba, aby wprowadzić w dobry nastrój. Bardzo czekoladowe, wilgotne i nieco „zakalcowate” jak brownie. Do tego bajecznie łatwe w przygotowaniu… czy może być lepiej?
To typ ciasta, które zawsze wychodzi i pysznie smakuje. Jest mocno kakaowe i nie za słodkie. Dzięki dodanej cukinii jest wilgotne. Polecam jako sezonowy wypiek z wykorzystaniem warzywa:).
Komentarze