DSC_0282

Kasia Kolo F.

Liczba punktów za aktywność
18
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Ryż z sosem pomidorowym z nutą cynamonową
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 12.02.2018 19:27 opublikował przepis :

Ryż z sosem pomidorowym z nutą cynamonową

Jest to propozycja pysznego i łatwego w przygotowaniu dania obiadowego. Wykonanie zajmuje zaledwie 30 minut. Dzięki dodatkowi cynamonu, sos nabiera głębi i podkreśla pomidorowy smak. Dodatek kurkumy daje ryżowi niesamowity pomarańczowo-żólty kolor. Posiada właściwości lecznicze. Jest to idealny dodatek do dań wysokobiałkowych, gdyż stymuluje trawienie białka.

Drożdżowe bułeczki z farszem mięsnym
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 07.02.2018 14:28 opublikował przepis :

Drożdżowe bułeczki z farszem mięsnym

Bułeczki drożdżowe są znakomitym sposobem wykorzystania mięsa pozostającego z ugotowanego rosołu. Mogą stanowić świetny dodatek do czystych zup np. do barszczu czerwonego lub pomidorowej.

Babeczki piankowe
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 06.02.2018 13:12 opublikował przepis :

Babeczki piankowe

Babeczki piankowe są bardzo malinowe w smaku, delikatne i rozpływają się w ustach. Marchewkowy środek ma konsystencję przecieru i lekko się rozpływa po rozpoczęciu babeczki. Pychotka. Ich wykonanie nie powinno sprawić trudności. Jeśli nie liczymy czasu oczekiwania na schłodzenie, to robi się je szybko.

Makowe ślimaczki
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 05.02.2018 20:03 opublikował przepis :

Makowe ślimaczki

Jest to ciasto, które wymaga trochę pracy. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach od przełożenia. Doskonale smakuje i jest bardzo podzielne. Domowy budyń znacznie wzbogaca jego smak i świetnie komponuje się z wiśniową galaretką . Sprawdza się na imprezach. Polecam

Torcik Karotka
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 05.02.2018 15:50 opublikował przepis :

Torcik Karotka

Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i lekkie. Smakiem przypomina delikatny sernik, ale nie ma w nim sera. W czasie pieczenia wygląda jak suflet, lecz nie opada tworząc zakalca, którego się obawiałam. Postępowałam ostrożnie studząc je. Myśląc nad składnikami obawiałam się, że pulpa z marchewki spowoduje, że nie wyrośnie. Jestem zachwycona efektem i szczęśliwa, że stworzyłam to ciasto. Bardzo smakowało rodzinie i znajomym. Następnym razem upiekę z półtorej porcji. Zachęcam do wypróbowania np. na Wielkanoc.

Muszelki z sosem
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 05.02.2018 12:28 opublikował przepis :

Muszelki z sosem

Muszelki z ciasta francuskiego nadziewane szynką i marchewką z sosem są przekąską, która znika ze stołu szybciej aniżeli trwa jej wykonanie. A wykonanie jest ekspresowe! Myślę, że w przygotowaniu tego dania mogą nam pomóc dzieci, ponieważ jest łatwe i szybko widać efekt, a do tego jest smaczne. Polecam.