DSC_0282

Kasia Kolo F.

Liczba punktów za aktywność
27
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
Pieczeń z budyniem szpinakowym
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 05.06.2018 09:54 opublikował przepis :

Pieczeń z budyniem szpinakowym

Zapraszam na danie obiadowe przygotowane z ogólnie dostępnych, prostych składników. Efekt końcowy jest zaskakujący! W trakcie wymyślania przepisu na budyń, koncepcja zmieniała mi się kilka razy. Danie to jest proste i zaskakujące. Moim zdaniem na szczególną uwagę zasługuje budyń, który kusi pięknym kolorem i dzięki dodanemu czosnkowi odstrasza wampiry:). Jego smak został przetestowany na rodzinie i koleżankach z pracy. Pieczeń jest aromatyczna i soczysta. Jej resztki zabraliśmy do pracy w kanapkach. Następnym razem do dania dodam surówkę.

Roladki z białej kiełbasy
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 05.06.2018 09:09 opublikował przepis :

Roladki z białej kiełbasy

Proponuję roladki, które możemy wykonać w krótkim czasie. Są znakomitą propozycją zarówno na rodzinny obiad jak i spotkanie ze znajomymi. Sprawiają wrażenie, że osoba przygotowująca włożyła sporo wysiłku i czasu, a to zaledwie 25 minut. Możemy podać z pieczywem lub ziemniakami. Znakomicie smakują z mizerią, ale najbardziej polecam bagietkę i schłodzone białe wino.

MUFFINY Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 12.03.2018 22:43 opublikował przepis :

MUFFINY Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Może ktoś ma ochotę na sprawdzony przepis na muffinki nadziane malinami i białą czekoladą? Słodycz babeczek przełamują kwaskowate maliny. Pozostają długo wilgotne i miękkie. Myślę, że sprawdzą się znakomicie jako słodki poczęstunek na Dzień Matki lub Dzień Dziecka. Polecam

SZPARAGI ZIELONE W CIEŚCIE FILO
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 09.03.2018 11:58 opublikował przepis :

SZPARAGI ZIELONE W CIEŚCIE FILO

Jest to propozycja na zbliżający się sezon szparagowy. Chociaż trwa on krótko, to warto wypróbować podać to warzywo na różne sposoby. Zielone szparagi zapieczone w cieście filo wyglądają elegancko i smakują zarówno na gorąco, jak i na zimno. Danie jest łatwe i szybkie w wykonaniu. Polecam!

KOLOROWA SAŁATKA
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 07.03.2018 21:05 opublikował przepis :

KOLOROWA SAŁATKA

Jest to sałatka, która często jest naszym drugim śniadaniem w pracy. Znakomicie sprawdza się jako jedzonko ,,pudełkowe”, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zagościła na imprezie. Może być wykonana z wcześniej ugotowanego ryżu lub brokułu, które pozostały z obiadu.

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, PORA I KISZONEJ KAPUSTY
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 06.03.2018 22:14 opublikował przepis :

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, PORA I KISZONEJ KAPUSTY

Surówka z trzech składników. Jest prosta, pyszna, tania i pełna witamin. Może być zarówno dodatkiem do codziennego jak i uroczystego obiadu. Jej wykonanie zajmuje mniej aniżeli 10 minut. Warto wypróbować. Polecam

ZUPA CHIŃSKI SMOK
Użytkownik Kasia Kolo F. w dniu 02.03.2018 10:50 opublikował przepis :

ZUPA CHIŃSKI SMOK

Jest to zupa od której nie można się oderwać. Zawiera sporo warzyw i pierś kurczaka. Jest sycąca, chociaż lekkostrawna. Znakomicie smakuje!