Kreatywne gotowanie 16

Wybierz zestaw, dodaj dowolny składnik i stwórz pyszne danie!

 

1. Wybierz jeden z 2 zestawów podstawowych składników: 
a. ryż + kurczak + szpinak
b. kiełbasa + pieczarki + pomidory

 

2. Ugotuj danie, dodając maksymalnie 1 dowolnie wybrany składnik (np. ziemniaki, ryba itp.). Przypraw, ziół i składników roboczych (np. sól, cukier, woda, olej do smażenia, ocet winny, oliwa, bułka tarta do panierowania) możesz używać do woli.
Wymieniając składniki potrawy, podziel je na:
a. składniki podstawowe z zestawu
b. składnik podstawowy dodatkowy
c. składniki robocze
d. dekorację

 

3. Zadbaj o dekorację przygotowanej przez siebie potrawy, a następnie zrób zdjęcie i zamieść je wraz z przepisem w serwisie. Zdjęcie powinno być ostre i ważyć minimum 1 MB.

 

4. Dodając przepis, wpisz tag: "kreatywne_gotowanie16" w polu "słowa kluczowe"

 

Spośród zamieszczonych przepisów redakcyjna testerka wybierze i nagrodzi te, które są najbardziej pomysłowe i opatrzone najlepszym zdjęciem.

Na zwycięzców konkursu czekają nagrody firmy Tupperware:
1. nagroda Micro Max do gotowania na parze 
2. nagroda 
Multi Szatkownica Junior
3. nagroda Zestaw Cristallo

oraz 5 wyróżnieńShaker Plus 600 ml

Na zgłoszenia czekamy od 9 maja do 5 czerwca 2018 r.*
Wyniki ogłosimy 11 czerwca 2018 r.
 

Liczba dodanych na konkurs przepisów jest nieograniczona.

Prosimy uczestników o czytanie komentarzy. Potrafią wyjaśnić wiele wątpliwości.

Regulamin konkursu

Przepisy zgłoszone na konkurs

* Z powodu serwisowych usterek w dniu 5 czerwca (ostatni regulaminowy dzień trwania konkursu) przedłużamy konkurs do końca dnia 6 czerwca 2018 r.

Przedstawiamy zwycięzców 16 edycji konkursu kreatywnego:

Nagrody

1. miejsce:
Ewelina Marcin – Sushi z kurczakiem, papryką i szpinakiem

2. miejsce:
monikaT83 – Wytrawne ciastka ryżowe z wędzonym kurczakiem i szpinakiem

3. miejsce:
zzewa – Mozaika drobiowa z czerwonym ryżem, szpinakiem i kukurydzą

 

Wyróżnienia:

P_Aneta – Pasta do pieczywa pieczarkowo-orzechowa

ewaeu – Pieczeń selerowo-pieczarkowa otulona salami

rena123 – Kolorowy przekładaniec

Krzysztof Kmieć – Miska głodnego rolnika

Andzia Pichci – Babka ryżowa z kurczakiem i szpinakiem otulona cukinią

 

Dziękujemy wszystkim za udział, laureatom gratulujemy :)

 

Komentarze