KOLOROWA SAŁATKA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest to sałatka, która często jest naszym drugim śniadaniem w pracy. Znakomicie sprawdza się jako jedzonko ,,pudełkowe”, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zagościła na imprezie. Może być wykonana z wcześniej ugotowanego ryżu lub brokułu, które pozostały z obiadu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 puszka kukurydzy
    1/2 szklanki ryżu
    1 mały brokuł
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    pieprz
    1/3 łyżeczki kurkumy
    1 łyżeczka masła

    Marynata do mięsa:
    ½ łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    ½ łyżeczki pieprzu
    3 łyżki oleju
    2 łyżki sosu sojowego

    Do posypania:
    garść koralików granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy przez 15 minut z odrobiną soli, masłem i kurkumą.
  • 2. Brokuł gotujemy przez 7 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Przelewamy zimną wodą.
  • 3. Mieszamy składniki marynaty, w której marnujemy przez 15 minut pokrojony w kostkę filet. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni bez dodawania dodatkowego tłuszczu.
  • KOLOROWA SAŁATKA 4. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i ewentualnie doprawiamy. Posypujemy koralikami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kukurydza Kurczak Ryż Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować