Mini roladki - kurczak zapiekany w boczku

4.67 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Pełne aromatu, soczyste, a jednocześnie delikatne. Piersi z kurczaka zawinięte w wędzony boczek i zapieczone. Mini roladki doskonale nadają się na obiad czy kolację, sprawdzą się także jako przekąska na imprezę. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
    200 g cienkich plastrów wędzonego boczku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Mini roladki - kurczak zapiekany w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroję w poprzek na niewielkie kawałki, doprawiam solą i pieprzem. Każdy kawałek kurczaka zawijam w plaster boczku (lub w dwa, w zależności od wielkości). Roladki podsmażam na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Następnie układam na blaszce, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekam około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Boczek wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować