sernik z wiaderka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Przepis na tradycyjny sernik pieczony bez ciasta na spodzie. Ten sernik jest wilgotny, puszysty i delikatny, a dodatkową jego zaletą jest łatwość i szybkość przygotowania.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg twarogu z wiaderka
    250 g masła
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    8 jajek
    1 budyń waniliowy (40 g)
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki kaszy manny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik z wiaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier i cukier waniliowy ucieram mikserem, stopniowo dodaję żółtka i ucieram na białą, puszystą masę. Dodaję twaróg, mąkę, kaszę oraz proszek budyniowy i miksuję delikatnie do połączenia składników. Na koniec dodaję pianę ubitą z białek, całość mieszam bardzo delikatnie.
    Masę przekładam do foremki o wymiarach 24x24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę około 50-60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować