zupa pieczarkowa z mielonym mięsem i ziemniakami

3.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Jestem wielką fanką zup i obiadów jednogarnkowych, to naprawdę dobre rozwiązanie, które sprawdza się zwłaszcza w ciągu tygodnia.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 duże ziemniaki
    1 litr wody (lub bulionu)
    1 cebula
    1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
    1/2 kg pieczarek
    1 pęczek pietruszki
    100 ml śmietany kremówki
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Zupa pieczarkowa z mielonym mięsem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku gotuję wodę, do której wrzucam pokrojone w dość drobną kostkę ziemniaki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażam posiekaną cebulę i dodaję ją do gotujących się ziemniaków. Następnie podsmażam mięso, przekładam je do garnka, podobnie postępuję z pieczarkami. Całość doprawiam solą i gotuję około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaję posiekaną natkę pietruszki, gałkę muszkatołową, pieprz, w razie potrzeby jeszcze raz doprawiam solą. Zdejmuję z ognia i wlewam śmietankę. Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować