zupa krem z dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Jesienna pora to doskonały czas na przygotowanie zupy z dyni. Dziś proponuję Wam przepis na zupę krem z dyni bez zbędnych dodatków, taka zupa jest łagodna, delikatna i kremowa. Z prostych składników, szybka w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500 - 700 g obranej dyni
    1 cebula
    1 łyżka oleju do smażenia
    1/2 litra wody lub bulionu
    200 g śmietanki kremówki 30%
    sól, pieprz
    kilka kostek sera typu feta
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe Krem

Zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję w piórka i podsmażam na oleju, kiedy jest już zeszklona dodaję pokrojoną w niewielkie kostki dynię, chwilę podsmażam i zalewam wodą. Duszę pod przykryciem 15-20 minut, następnie blenduję, dolewam śmietankę, doprawiam solą i pieprzem do smaku. Zupa krem z dyni jest już gotowa. Podaję ją z posiekanym szczypiorkiem i kostkami sera typu feta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować