REKLAMA
Wprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Dzisiaj przedstawiam przepis na karkówkę duszoną w ciemnym piwie, z dodatkiem miodu i przypraw. Najlepiej smakuje z ugniatanymi ziemniakami lub pieczywem, który można maczać w sosie. Mniam!
Ciekawa i prosta do wykonania potrawa.
Niesamowicie aromatyczna pieczeń z dzika w sosie podana z kopytkami z kaszy jaglanej.
Golonka w piwie to bardzo smaczne danie. Robiłam je po raz pierwszy, od teraz są to ulubione golonki mojej rodziny! Golonka w piwie to mięso, które można podawać z różnymi dodatkami. Najlepiej sprawdzą się ziemniaki lub kluski i surówka. Pyszny przepis na golonkę w piwie.
Delikatne, rozpływające się w ustach mięso, które samo odchodzi od kości. Do tego gęsty sos, lekko słodki za sprawą miodu, z mocno wyczuwalnym aromatem piwa. Takie golonki to rarytas! Mój Mąż zarzekał się, że nie lubi golonek... dopóki nie podałam mu tej wersji. Szybko zniknęły z talerza :)
Kurczak pieczony na butelce piwa smakuje wyśmienicie. Wyciekające piwo oblewa mięso co powoduje że skórka staje się chrupiąca. Alkohol podczas pieczenia szybko wyparowuje dlatego mięso mogą jeść jak dorośli tak i dzieci.
Ostatnio skomentowane
Bigos z cukinii