Helzel czyli wiejska pasztetowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 posiekane cebulę
    Pół kg gotowanego mięsa drobiowego np z rosołu
    Kostka stopionej margaryny
    1 szklanka rosołu
    1,5 łyżeczki soli
    Pol łyżeczki pieprzu
    Cienkie jelita wieprzowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Pasztet

Helzel czyli wiejska pasztetowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Zmielone mięso połączyć z posiekaną cebulą, mąką, przyprawami, mieszamy aż powstanie gładka masa. Masą napełniamy jelita, zawiązać sznurkiem i parzyć w temperaturze 80- 90 stopni około 20 minut. Nie gotujemy, ponieważ jelita popekaja.

Porady

Pasztetowa bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno np. Z sosem czosnkowym lub chrzanowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować