REKLAMA
Torcik z jasnego i ciemnego biszkoptu przełożony kremem ze śmietanki i mascarpone. Minimum składników, maksimum prostoty. Bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo smaczny, doskonały na każdą okazję. Jest to przepis raczej dla początkujących - wersja podstawowa, którą można wzbogacić np. dodatkiem owoców do przełożenia i udekorować według własnej fantazji.
Serniczek wyszedł przepyszny, delikatny i puszysty chociaż nie zawiera w sobie ubitej śmietanki 30 proc. Przygotowuje się go dość szybko i dość szybko tężeje, więc myślę, że w około 2-3 h mamy gotowy serniczek :)
Zapraszam na danie obiadowe przygotowane z ogólnie dostępnych, prostych składników. Efekt końcowy jest zaskakujący! W trakcie wymyślania przepisu na budyń, koncepcja zmieniała mi się kilka razy. Danie to jest proste i zaskakujące. Moim zdaniem na szczególną uwagę zasługuje budyń, który kusi pięknym kolorem i dzięki dodanemu czosnkowi odstrasza wampiry:). Jego smak został przetestowany na rodzinie i koleżankach z pracy. Pieczeń jest aromatyczna i soczysta. Jej resztki zabraliśmy do pracy w kanapkach. Następnym razem do dania dodam surówkę.
Kolejna odsłona szczupaka na bardzo smakowitej pierzynce warzywnej. Znakomita ryba, podstawa postnego, ale i świątecznego menu dawnej polskiej kuchni. Polecam na świąteczny i wigilijny stół.
Brak pomysłu na obiad? Może kurczak w niezwykle chrupiącej panierce? ;)
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany