baRepas

baRepas

O mnie:

Gotuję od małego. Moją pierwszą inspiracją była moja babcia. Od tego czasu mój smak i upodobania kulinarne ewoluowały; cały czas uczę się i eksperymentuje w kuchni. Kocham to i chciałbym kiedyś gotować dla szerszej publiczności

Liczba punktów za aktywność
41
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami.
Użytkownik baRepas w dniu 10.02.2015 11:21 opublikował przepis :

Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami

Żona Ma wczoraj rzuciła pytaniem, kiedy zrobię jej coś z owocami morza.Mina mi się trochę rozjechała, bo nie przepadam zbytnio za darami oceanu, ale Żony Mej zachcianka świętą jest, więc mówisz i masz Honey.

Chleb owsiany na mące owsianej ze słonecznikiem.
Użytkownik baRepas w dniu 10.02.2015 11:17 opublikował przepis :

Chleb owsiany na mące owsianej ze słonecznikiem

Moje wczorajsze bułki owsiane okazały się swoistą rewelacją. W smaku sa przepyszne, a ich konsystencja po niemal dobie od przygotowania jest idealna. Dalej są chrupkie z zewnątrz i puszyste w środku. Idę więc dalej i działamy z chlebem na mące owsianej.

Ciasto gruszkowe z bananami na spodzie z sucharków.
Użytkownik baRepas w dniu 10.02.2015 11:06 opublikował przepis :

Ciasto gruszkowe z bananami na spodzie z sucharków

Bardzo lubię wszystkie słodkości. Szczególnie jeżeli są to słodkości z kwaskowym posmakiem. To ciasto ma bardzo ciekawą strukturę i przechodzi od słodyczy, przez słodko kwaśny krem aż do kwaśnej góry...pycha!

Udka z kurczaka nadziewane rukolą i orzechami z frytkami z topinamburu.
Użytkownik baRepas w dniu 10.02.2015 10:58 opublikował przepis :

Udka z kurczaka nadziewane rukolą i orzechami z frytkami z topinamburu

Kupiłem stanowczo za dużo topinamburu, ale na szczęście już się kończy i dziś ostatni, na najbliższy czas, przepis z tą bulwą. Z topinamburu zrobimy frytki, a na talerzu królować będzie udko z kurczaka faszerowane rukolą z masłem i orzechami włoskimi.

Pełnoziarniste cebularze z pomidorami i mozzarellą.
Użytkownik baRepas w dniu 10.02.2015 10:55 opublikował przepis :

Pełnoziarniste cebularze z pomidorami i mozzarellą

Tak się ostatnio naoglądałem różnie przygotowywanych cebularzy, a tak na prawdę nie wiedziałem co to takiego. Troszkę zmodyfikowałem przepis i zrobiłem je po swojemu z ulubionymi dodatkami.