Zupa ze świeżych rydzy z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obłędna w smaku zupa ze świeżych rydzy z podsmażanymi na maśle warzywami oraz ziemniakami, ta zupa na zawsze zagości w moim domu. Polecam wypróbować. Gdy rosną grzyby mogę z lasu nie wychodzić, uwielbiam zbierać grzyby.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g świeżych rydzy
    garść warzywnej mieszanki mrożonej
    4 ziemniaki
    1/2 kostki masła
    duży kubek śmietany 18%
    pieprz i sól
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżych rydzy z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. W garnku rozpuścić masło i przełożyć mieszankę warzywną ja dałam garść mieszanki mrożonej. Smażyć ok 10 minut, po tym czasie wkroić do warzyw na małe kawałki rydze i podlać wodą ok 3 litry.
  • 2. Do zupy dodać pokrojone na małe kawałki ziemniaki i gotować na małym ogniu, przyprawić solą oraz pieprzem.
  • 3. Śmietanę rozmieszać z odrobiną wody i wlać do zupy, zagotować i zdjąć z ognia. Do zupy można wkroić posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować