Sosik ze swieżych rydzy

  • wyświetlono: 28188 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Najlepszy sosik grzybowy do różnych mięs

IMG_20190918_121058
  • 40min

Składniki

2 szklanki pokrojonych świezych rydzy
1 szklanka słodkiej śmietany 18%
1/2 cebuli
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
1 liśc laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
2 ziarenka pieprzu czarnego
2 ziarenka jałowca
sól ziołowa do smaku
pieprz czarny świezo mielony do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Sosik ze swieżych rydzy

  • 1. Rydze oczyszczamy myjemy dokładnie,kroimy na małe kawałeczki,przesmażamy aż cały sok z nich wyparuje,dodajemy łyżkę masła,pokrojoną cebulkę i czosnek i dusimydo miękkości dodając resztę przypraw oprócz soli i pieprzu gdyby była potrzeba w czasie duszenia podlać 1/2 szklanki wody ,dusić do momentu aż rydze będa miękkie.Pod koniec wlać słodką smietankę osolić do smaku i pogotowac jeszcze krótka chwilę,posypać pieprzem do smaku. Odstawić.Sosik jest gotowy do spożycia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwildania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaRydzesosy

Komentarze

Podobne przepisy

bigos

Dodane przez: wiola

Bigos ze słodkiej kapusty

Mój mąż jest wielkim fanem bigosu...

knedle ze śliwkami

Dodane przez: zbysiowa

Babcine knedle ze śliwkami

Knedle to smak dzieciństwa, można...

image-0cskm50

Dodane przez: viki2903

knedle ze śliwkami

Knedle ze śliwkami to już jesienna...

tatar ze śledzia

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Tatar ze sledzia

Uwielbiam serwować dania w taki...

zasmażana młoda biała kapusta ze śmietaną

Dodane przez: Martyna1991

Zasmażana biała kapusta ze śmietaną

Tak przygotowana kapusta świetnie...

Szynka pieczona ze śliwkami

Dodane przez: joanna30

Szynka pieczona ze śliwkami

Moja rodzina lubi połączenie mięsa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE