Zupa ze świeżych ogórków z koperkiem

4.89 (202 ocen)

  • 1 min

Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.

  • 1 min

Składniki:

  • 750g świeżych ogórków
    1 cebula
    1 marchewka
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    3-4 ziemniaki
    200g serka topionego
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    1-2 liście laurowe
    3-5 ziarenek pieprzu
    Warzywna przyprawa
    1 kostka rosołowa
    Pęczek koperku
    Masło
Wystaw ocenę:

4.89 (202 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżych ogórków z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę przyprawy warzywnej oraz kostkę rosołową i tak gotować do miękkości. Dodać serki topione i mieszać, by się rozpuściły.
  • 2. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w kostkę. Na rozgrzane masło wrzucić cebulę i zeszklić. Po chwili dodać do niej ogórki i całość razem podsmażyć, aż ogórki staną się miękkie. Po chwili smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone ogórki z cebulą i czosnkiem dodać do zupy. Dodać także posiekany koperek. Całość wymieszać i zagotować, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Porady

Zupę można przygotować na bulionie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Seler Serek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować