Zupa rzodkiewkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna , zdrowa i pożywna o lekko różowym kolorze

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 20 sztuk średnich rzodkiewek
    250 ml. Śmietany 3
    2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego
    Kilka gałązek świeżego koperku
    1/4 szklanki żuru
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy, kroimy na połowę i gotujemy w bulionie do miękkości około 10-15 minut. Gdy będą miękkie dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko. Na koniec dodajemy żurek i posypujemy koperkiem.

Porady

Aby zupa była bardziej dietetyczna śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym lub śmietaną 12%. Zupę podajemy z młodymi ziemniakami lub makaronem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować