Zupa rzodkiewkowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę rzodkiewkową. Przygotowana z duszonymi na maśle warzywami i wędliną smakuje pysznie. Zupa rzodkiewkowa jest prosta w przygotowaniu, sycąca i tania. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
    100 g polędwicy pieczonej ( wędlina )
    1 cebula
    1 łyżka masła
    2 szkl wody
    3 - 4 ziemniaki
    1/ 2 szkl mleka
    1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
    1 kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Wędliny

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy razem z wędliną w kosteczkę, wkładamy do garnka. Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy z wody, odcinamy końcówki i zielone liście.
    Kroimy w plasterki i dokładamy do garnka razem z masłem.
    Przesmażamy przez 10 minut i wlewamy gorącą wodę oraz dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
    Do ugotowanej zupy dodajemy kostkę rosołową i gotujemy przez kilka minut.
    Do mleka wsypujemy skrobię i mieszamy. Wlewamy do zupy i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Rzodkiewka Skrobia ziemniaczana Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować