Zapraszam na zupę rzodkiewkową. Przygotowana z duszonymi na maśle warzywami i wędliną smakuje pysznie. Zupa rzodkiewkowa jest prosta w przygotowaniu, sycąca i tania. Polecam.
Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy z łusek i kroimy razem z wędliną w kosteczkę, wkładamy do garnka. Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy z wody, odcinamy końcówki i zielone liście.
Kroimy w plasterki i dokładamy do garnka razem z masłem.
Przesmażamy przez 10 minut i wlewamy gorącą wodę oraz dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Do ugotowanej zupy dodajemy kostkę rosołową i gotujemy przez kilka minut.
Do mleka wsypujemy skrobię i mieszamy. Wlewamy do zupy i zagotowujemy.
Komentarze