Zupa rzodkiewkowa

5 (196 ocen)

Można podawać na ciepło i na zimno, ja osobiście wolę na zimno:)

Składniki:

  • 4 pęczki rzodkiewek,
    1l rosołu (ewentualnie bulion z kostki),
    szkl. śmietany 22%,
    2 łyżki masła,
    łyżka mąki,
    sól,
    pieprz,
    szczypta gałki muszkatołowej.
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki umyć, pokroić w ćwiartki. Smażyć ok. 5 min na łyżce masła, na małym ogniu. W garnku rozgrzać drugą łyżkę masła, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ciepłym rosołem, zagotować. Dodać rzodkiewki, posolić, gotować 5 min. Dodać zahartowaną śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować