Zupa krem z jarmużu z czosnkiem,cebulą i sokiem z cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z liści jarmużu wycinamy łodyżki. Następnie obieramy i kroimy cebulę i dusimy na oliwie i maśle. W tym czasie obieramy pietruszkę i dzielimy ją na dwie części. Tę grubszą wrzucamy do garnka, a mniejszą do duszonej cebuli i dusimy. Do garnka wrzucamy kostkę smaku i zalewamy szklanką wody. Gdy woda zacznie wrzeć ,wrzucamy jarmuż, pokrojony czosnek ,jarmuż i duszoną cebulę. Gotujemy, aż liście zrobią się intensywnie zielone. Po 5 minutach dolewamy pół szklanki wody. Doprawiamy, blendujemy i dodajemy śmietanę oraz sok z cytryny. Zupę ponownie zagotowujemy.Na wierzchu możemy dać również trochę śmietany.Smacznego.
Komentarze