Zupa krem z białych warzyw

3.33 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa zupa krem z białych warzyw, doskonale rozgrzewa, można podawać ją z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bagietką.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 por ( biała część)
    1 pietruszka
    1 seler
    4 ziemniaki
    1 kalafior
    Puszka białej fasoli
    2 łyżki śmietany
    Sól pieprz do smaku
    Imbir i gałka muszkatołowa do smaku
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa krem z białych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę i czosnek chwilę podsmaż, następnie pora, pokrojoną pietruszkę, selera, ziemniaki, oraz kalafiora. Wszystko zalej wodą lub bulionem i gotuj około 15 minut, następnie dodaj odsączoną fasolkę z puszki, zagotuj.
    Dobraw do smaku solą pieprzem oraz imbirem i gałką muszkatołową, dodaj śmietanę i zmiksuj zupę blenderem.
    Wierzch możesz polać odrobiną oliwy z oliwek.

Porady

Zupę podajemy z ulubionymi dodatkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować