Zupa krem z dyni z nutą pomarańczy

5 (8 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sezon na dynie wciąż trwa a ja mam dla was przepis na jesienną zupę,sycącą i rozgrzewającą .W smaku jest bardzo wyrazista i słodka.Polecam.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg dyni piżmowej
    2 cebule
    4 ziemniaki
    3 marchewki
    4 ząbki czosnku
    2-3 litry wywaru z mięsa, lub rosołu
    1 pomarańcza
    natka pietruszki
    pół łyżeczki kurkumy i curry
    sól,pieprz
    2- 3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (8 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni z nutą pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w drobna kostkę. Rozgrzewamy oliwę w rondlu i szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchew i ziemniaki. Jeszcze chwilę smażymy i zalewamy wszystko wywarem. Można uzupełnić wodą. Wyciskamy sok z pomarańczy, i ścieramy jej skórkę. Sok i skórkę dodajemy do zupy. Gotujemy około 40 minut.Kiedy warzywa są miękkie miksujemy wszystko blenderem.Doprawiamy przyprawami.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować