Zupa grzybowa z pęczakiem - kresowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa grzybowa z pęczakiem - kresowa

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • rosół ok 2 l
    3 ziemniaki
    marchewka
    cebula
    pół szklanki pęczaku
    sól
    pieprz
    zioła
    garść suszonych grzybów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa

Zupa grzybowa z pęczakiem - kresowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki wcześniej moczymy i obgotowujemy.
    Rosół wlewamy do garnka, dodajemy kaszę i włoszczyznę. Po ok 30 min dodajemy ziemniaki i ugotowane grzybki , gotujemy aż do miękkości i doprawiamy do smaku.
    W przepisie dawnym dodano śmietanę , ja jednak wolę tę zupę pod taką postacią. Można też wrzucić troszkę mięska z rosołu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować