Zupa marchewkowo - pieczarkowa z makaronem i ziemniakami

4.24 (21 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna zupa, zaspokoi głód na długo, prosta w przygotowaniu, z dostępnych składników ... :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
    300 g pieczarek
    5 średnich ziemniaków
    3 łyżki makaronu - w kształcie ryżu
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki siekanego koperku
    2 listki laurowe
    1/2 łyżeczki pasty Harissa
    2 szczypty mielonego ziela angielskiego
    2 łyżki masła
    2 litry bulionu warzywno - drobiowego
    1/2 szklanki śmietany - 15% ukwaszona
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.24 (21 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa Zupa pieczarkowa

Zupa marchewkowo - pieczarkowa z makaronem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieram , myję , osuszam . Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , ziele angielskie , pastę harissa i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę , podsmażam , dodaję listki laurowe oraz bulion , doprowadzam do zagotowania , gotuję 10 minut .
  • Zupa marchewkowo pieczarkowa z makaronem i ziemniakami 2. Do całości dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone w plasterki pieczarki , gotuje około 10 minut , dodaję makaron , mieszam , gotuję około 5 minut , dodaję śmietanę , oraz koperek , doprowadzam do zagotowania , próbuję , doprawiam solą i pieprzem .

Porady

Przed podaniem zupę posypuję dodatkowo świeżym koperkiem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować