Zupa dyniowo-pomidorowa

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetnie rozgrzewa, doskonale smakuje i jest dobra na każdą okazję:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - dynia (pokrojona w kostkę): 1.5 kilograma
    - bulion warzywny: 4 szklanki
    - przecier pomidorowy: 1 szklanka
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - ziele angielskie w ziarnach: 3 sztuki
    - curry w proszku: 1 łyżeczka
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - imbir mielony: 0.5 łyżeczki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    DODATKOWO::
    - pestki dyni: 2 łyżki
    - śmietana gęsta 18%: 3 łyżki
    - natka piettruszki do dekoracji: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa dyniowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa dyniowo-pomidorowa 1. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie. Dynię wraz z cebulą wrzucić do garnka, zalać bulionem. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Gotować całość pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. Po tym czasie wyciągnąć ziele angielskie i liść laurowy. Dodać przecier, sok z cytryny i pozostałe przyprawy. Gotować razem jeszcze przez chwilę, a następie zmiksować zupę na gładki krem.
    Pestki dyni podprażyć na suchej patelni, posypać nimi gorącą zupę. Ozdobić natką pietruszki oraz serduszkami ze śmietany, podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować