Zupa dyniowo-pomidorowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne połączenie słodkiej dyni i kwaskowych pomidorów. A dodatek, zaczerpniętych z kuchni włoskiej, suszonych pomidorów jest wręcz idealny.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dynia obrana: 500 gramów
    - ziemniaki: 100 gramów
    - pomidory: 2 sztuki
    - cebula - mała: 1 sztuka
    - wywar warzywny: 1 litr

    - czosnek/ząbki: 3 sztuki
    - sól i pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - suszone pomidory: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa dyniowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną cebulę, aż zmięknie, następnie dodać ziemniaki i czosnek, podsmażyć 5 minut.
  • 2. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, obrane ze skórki. Wlać wywar, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować, aż warzywa będą miękkie.
  • 3. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Podawać udekorowaną kilkoma suszonymi pomidorami.
























Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Suszone pomidory Ziemniaki Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować