Żołądki drobiowe w galarecie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jest to doskonała propozycja na Boże Narodzenie lub inną imprezę

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Pół kilo drobiowych żołądkow
    Pół litra drobiowego rosołu
    Ugotowana marchew
    Natka pietruszki
    7 łyżeczek żelatyny
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Żołądki drobiowe w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki gotujemy do miękkości w rosole, marchewki kroimy w kostkę, układamy w naczyniu, w którym będziemy podawali ,razem z posiekaną natką. Następnie układamy żołądki, zalewamy galaretką ( w rosole rozpuszczamy żelatynę, doprawiamy solą i pieprzem)chłodzimy do stężenia.

Porady

Do galaretki mozemy również dodać posiekany koperek, groszek konserwowy lub kukurydzę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować