Żołądki drobiowe w sosie koperkowym

4.49 (162 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na tani i smaczny obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag żołądków drobiowych
    1 cebula
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    ok. litr wody
    pół pęczka posiekanego koperku
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    2,5 łyżki mąki pszennej
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę, selera, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do cebuli, wlać wodę i dusić. Gdy warzywa będą miękkie wymieszać śmietanę z mąką i dodać do jarzyn. Zagotować. Dodać żołądki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać koperkiem i wymieszać.
    Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować