Żołądki z indyka w galarecie

4.49 (180 ocen)

  • 2 godz.

Doskonała i zdrowa przystawka

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg żołądków z indyka
    0,5o dkg porcji rosołowych drobiowych
    2 marchewki
    1 pietruszka korzeń
    1/4 selera
    kawałek pora
    1 op żelatyny na 2 litry wody
    2+2 listki laurowe
    4+4 ziela angielskiego
    ocet winny
    2 litry wody
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Żołądki z indyka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić ,umyć i zalać wodą , dodać 4liście laurowe i 4 ziela angielskie ,osolić i ugotować do miękkości, około 1,5 godziny.
    Włoszczyzną oczyścić i umyć.
    W tym samym czasie ugotować rosół z porcji rosołowych z włoszczyzną , liśćmi laurowymi i zielem , osolić i doprawić pieprzem
    Żołądki wyjąć z garnka i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w miseczkach razem z pokrojoną w kostkę marchewką.
    Rosół przecedzić i dodać do niego rozpuszczoną w zimnej wodzie żelatynę. Wywar doprawić solą ,pieprzem i odrobiną octu winnego.
    Galaretą zalać pokrojone żołądki i wystudzić w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować