Wiosenne tortille z pastą jajeczną

4.49 (167 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna i efektowna wiosenna przekąska. Tak przygotowaną tortillę można podać na śniadanie lub kolację albo zabrać do pracy.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 placki tortilli

    3 duże liście sałaty


    Pasta jajeczna:

    6 jajek

    por

    3 łyżki majonezu

    4 łyżki kiełków rzeżuchy

    sól

    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Wiosenne tortille z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Rozgnieść widelcem lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w cienkie półplasterki, przesypać do miseczki i posolić. Odstawić na 15 minut i odcisnąć sok. Jajka, por, majonez i rzeżuchę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Sałatę umyć i osuszyć. Ułożyć po listku na placku tortilli, na środku nałożyć 1/3 pasty jajecznej. Zwinąć w rulonik i zawinąć w folię. Schłodzić. Tortille pokroić skośnie w grube plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować