REKLAMA

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

wyświetlono: 1614 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

Pyszne wrapy z tortilli z pastą jajeczną, lekko pikantną rukolą i wyrazistymi suszonymi pomidorami. Świetnie sprawdzają się jako szybkie, ciekawe danie śniadaniowe.

opublikowany: 24.07.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże placki tortilla
    rukola
    12 kawałków suszonych pomidorów

    Pasta jajeczna:
    4 jajka
    Łyżka musztardy dijon
    Łyżka majonezu
    ½ pęczka szczypiorku/dymki
    Sól/czarny pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 165 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta jajeczna: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem. Szczypiorek/dymkę drobno siekamy. Jajka łączymy z szczypiorkiem, musztarda i majonezem. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
    Na placku rozsmarowujemy równą warstwę pasty jajecznej. Rukolę układamy równą warstwą na paście jajecznej. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czarrna DSC_2816

Tortille z pastą jajeczną

Przekąska na przyjęcie :)

kategoria: torty tortille tortille Przystawki pasta jajeczna tortilla opublikowany: 16.07.2016 | wyświetlono: 4057 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE