Pyszne wrapy z tortilli z pastą jajeczną, lekko pikantną rukolą i wyrazistymi suszonymi pomidorami. Świetnie sprawdzają się jako szybkie, ciekawe danie śniadaniowe.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 duże placki tortilla
rukola
12 kawałków suszonych pomidorów
Pasta jajeczna:
4 jajka
Łyżka musztardy dijon
Łyżka majonezu
½ pęczka szczypiorku/dymki
Sól/czarny pieprz
Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pasta jajeczna: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem. Szczypiorek/dymkę drobno siekamy. Jajka łączymy z szczypiorkiem, musztarda i majonezem. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę pasty jajecznej. Rukolę układamy równą warstwą na paście jajecznej. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Komentarze