Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne wrapy z tortilli z pastą jajeczną, lekko pikantną rukolą i wyrazistymi suszonymi pomidorami. Świetnie sprawdzają się jako szybkie, ciekawe danie śniadaniowe.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże placki tortilla
    rukola
    12 kawałków suszonych pomidorów

    Pasta jajeczna:
    4 jajka
    Łyżka musztardy dijon
    Łyżka majonezu
    ½ pęczka szczypiorku/dymki
    Sól/czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta jajeczna: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem. Szczypiorek/dymkę drobno siekamy. Jajka łączymy z szczypiorkiem, musztarda i majonezem. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
    Na placku rozsmarowujemy równą warstwę pasty jajecznej. Rukolę układamy równą warstwą na paście jajecznej. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować