Wielkanocny żur dla bezmięsnych

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fakt.Nie pachnie wędzonką. Fakt. Nie pachnie białą kiełbaska. Ale to nie mit. Jest pyszny, zdrowy i nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion domowy warzywny: 2 litry
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - zakwas żytni na żurek: 250 mililitrów
    - chrzan swieży: 1 łyżka
    - ziarna pieprzu czarnego: 6 sztuk
    - suszone prawdziwki: 2 sztuki
    - jogurt naturalny probiotyczny 1,5%: 1 opakowanie
    - sól czosnkowa: 1 łyżeczka
    - majeranek, liść laurowy, ziele angielskie do smaku: 1 łyżeczka
    - jaja gotowane: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wielkanocny żur dla bezmięsnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wielkanocny żur dla bezmięsnych 1. Ugotuj wywar z warzyw, dodaj przyprawy, dodaj kapelusze prawdziwków, wlej zakwas i mieszaj aby nie porobiły się kluski
    dodaj świeżo tarty chrzan, jogurt i mieszaj.
    Teraz dopraw solą jeśli tego wymaga i dopraw majerankiem.
    Do misy żuru włóż jajo i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować