Wegańskie cynamonki-ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne ciasteczka wegańskie, bez jajek i nabiału. Tylko kilka składników. Banany zastępują jajka. Ciasto ma ciekawą strukturę. Warto spróbować.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g bananów
    24 łyżki mąki tortowej
    cynamon mielony według uznania
    25 ml mleka ( napoju ) migdałowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Wegańskie cynamonki-ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany rozgniatamy w misce widelcem, dodajemy proszek do pieczenia i mąkę tortową, następnie dokładnie mieszamy.
  • 2. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką, ciasto jest trochę lepiące, dzielimy je na dwie części, każdą osobno wałkujemy, smarujemy mlekiem migdałowym i posypujemy według uznania cukrem i cynamonem, następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki.
  • 3. Cynamonki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone studzimy. Podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Ciasto jest lepiące i należy podsypywać mąką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować