Proste i pyszne ciasteczka wegańskie, bez jajek i nabiału. Tylko kilka składników. Banany zastępują jajka. Ciasto ma ciekawą strukturę. Warto spróbować.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
300 g bananów
24 łyżki mąki tortowej
cynamon mielony według uznania
25 ml mleka ( napoju ) migdałowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier według uznania
Wegańskie cynamonki-ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany rozgniatamy w misce widelcem, dodajemy proszek do pieczenia i mąkę tortową, następnie dokładnie mieszamy.
2.Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką, ciasto jest trochę lepiące, dzielimy je na dwie części, każdą osobno wałkujemy, smarujemy mlekiem migdałowym i posypujemy według uznania cukrem i cynamonem, następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki.
3.Cynamonki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone studzimy. Podajemy. Smacznego życzę.
Komentarze