Sałatka której głównym składnikiem jest wątróbka. A że wątróbka lubi owoce to podałam ją z dużą ilością. Zrobiłam też sos malinowy który idealnie się komponuje. Takie sałatki moja rodzina może jeść codziennie.
Wątróbka w sałatce z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnuszka przekładam maliny, wlewam wino, sos balsamico i na wolnym ogniu gotuję aż owoce zrobią się miękkie. Przecieram przez sito, i redukuje ponownie aż sos zrobi się gęsty. Doprawiam solą, pieprzem, cukrem.
Wątróbkę myję, osuszam, i smażę na rozgrzanej oliwie. Na końcu posypuje pieprzem i solą. Jak przestygnie kroję na plastry.
Na talerzu układam sałatę, roszponkę, dodaję wątróbkę, porzeczki czarne, maliny, czereśnie, owoc liczi, pokrojone oliwki i chili. Sałatkę polewam sosem malinowym.
Komentarze