Ryba na sałatce z sosem malinowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekki obiad lub kolacja. Chrupiące paluszki rybne i słodki malinowy sos...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś (2 filety po 100 gram): 200 gramów
    - jajo: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - płatki kukurydziane (pokruszone): 2 łyżki
    - sałata lodowa: 0.25 sztuki
    - szpinak: 50 gramów
    - kiełki rzodkiewki: 2 łyżki
    - maliny: 0.5 szklanki
    - cukier: 3 łyżki
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Ryba

Ryba na sałatce z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia dzielimy na paski, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi, smażymy paluszki na oliwie.Maliny mieszamy z cukrem, wrzucamy do rondelka i rozgotowujemy, dodajemy ocet balsamiczny, oliwę, sok z cytryny. Jeśli sos jest bardzo gęsty to dolewamy więcej oliwy. Na talerzu układamy porwaną sałatę lodową, szpinak lub szczaw pozbawiony łodyżek oraz kiełki rzodkiewki. Na sałacie układamy gorące paluszki rybne, polewamy sosem malinowym, a pozostały sos podajemy w oddzielnej miseczce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować