Wątróbka drobiowa w sosie miodowo - musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna i soczysta wątróbka drobiowa w sosie miodowo -musztardowym, najlepiej smakuje z kaszą i ogórkiem kiszonym.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej
    3 cebule
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy francuskiej
    2 łyżki musztardy miodowej
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka przyprawy do indyka
    Pieprz
    1 łyżka mąki
    Olej

    Dodatkowo
    Kasza
    Ogórki kiszone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka

Wątróbka drobiowa w sosie miodowo - musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukaj, usuń błonki i zalej mlekiem na 1 godzinę.
    Następnie odsącz z mleka, do wątróbki dodaj miód, obie musztardy, majeranek, przyprawę do indyka, pieprz i dokładnie wymieszaj. Odstaw na godzinę.
    Cebulę obierz i pokrój w paski, podsmaż na oleju na złoty kolor zdejmij z patelni.
    Wątróbkę wymieszaj z mąką.
    Na patelni rozgrzej olej i usmaż wątróbkę z każdej strony po około 3 minut, dodaj pokrojoną cebulę i dokładnie wymieszaj.
    W razie potrzeby dopraw solą.
    Podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować