Najlepsza wątróbka drobiowa z cebulką

4.99 (182 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepisów jest wiele, ale żeby wątróbka była mięciutka i soczysta w środku a z zewnątrz chrupiąca trzeba ją dobrze przyrządzić a więc zapraszam po mój przepis! Przygotowana z cebulką jest nieziemsko delikatna i pyszna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg wątroby drobiowej
    6 cebul żółtych
    oliwa do smażenia
    vegeta
    mąka
Wystaw ocenę:

4.99 (182 ocen)

Najlepsza wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy, smażymy na oliwie z oliwek, przyprawiamy vegetą i dusimy na małym ogniu.
  • wątróbka drobiowa 2. Wątróbkę myjemy i czyścimy z błonek. Osączamy na sicie, każdą stronę wątróbki obtaczamy w mące. Na patelni na mocnym ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek, kładziemy wątróbki i smażymy pod przykryciem 5 minut, po upływie czasu odwracamy wątróbki i ponownie smażymy 5 minut pod przykryciem. Gdyby strasznie pryszczało zmniejszamy płomień.
  • 3. Na małej patelni rozgrzewamy olej i dusimy cebulkę z vegetą do miękkości, ma się dusić nie smażyć.
  • 4. Wątróbkę podajemy z cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Drób Podroby Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować