Wafle z pastą z awokado, jajkiem i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pysznie i prosto. Pasta z awokado podana na waflach kukurydzianych z jajkiem ugotowanym na twardo i małymi pomidorkami. Podczas jedzenia pysznie chrupie. Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu ponieważ wafle zmiękną. Jednym zdaniem kolorowo i bardzo pysznie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado
    1 kopiasta łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego
    2 jajka ugotowane na twardo
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    szczypiorek według uznania
    papryka słodka mielona według uznania
    pomidorki papryczkowe według uznania
    wafle kukurydziane lub inne ulubione
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Śniadanie

Wafle z pastą z awokado, jajkiem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado wydrążamy, rozcieramy widelcem z jogurtem naturalnym, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Jajka kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Pomidorki kroimy w plasterki.
  • 2. Wafle smarujemy pastą, nakładamy po plasterku jajka, kilka plasterków pomidorków, oprószamy papryką mieloną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
  • 3. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób. Można użyć dowolnych ulubionych wafli. Najlepiej podać od razu po przygotowaniu, ponieważ wafle bardzo zmiękną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Pomidor Wafle Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować