Śniadaniowa pasta z jajek i twarogu

  • wyświetlono: 8117 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pasta z jajek i twarogu z dodatkiem szczypiorku to szybka i smaczna propozycja nie tylko na śniadanie. Wspaniale sprawdzi się także jako baza do np. mini kanapeczek. Wystarczy dodać wędlinę, warzywko i imprezowa przystawka gotowa!

aliss06
  • 10 porcje
  • 15min

Składniki

3 jajka
150 g twarogu
2 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
szczypiorek
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Śniadaniowa pasta z jajek i twarogu

  • pasta1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz z łupiny. Twaróg przełóż do miski, dodaj jogurt grecki, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj drobno pokrojone jajka ( możesz użyć do tego specjalnego sitka do krojenia jarzyn lub pokroić nożem). Na koniec dorzuć posiekany szczypiorek i gotowe!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkatwarógpastaNa kanapkę

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z makreli

Dodane przez: Marcelina

Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli

Pasta może być podana z pieczywem...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: laNika

Pasta z makreli i jajek

Kilka prostych składników i już...

Pasta z twarogu i makreli

Dodane przez: monika016

Pasta z twarogu i makreli

Pasty kanapkowe z powodzeniem zastępują...

Pasta z twarogu i tuńczyka

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z twarogu i tuńczyka

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta do chleba

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta kanapkowa z dodatkiem tuńczyka,...

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Futka

Pasta z makreli i jajek

Propozycja na smaczną i bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE