Pasta z jajek i twarogu z dodatkiem szczypiorku to szybka i smaczna propozycja nie tylko na śniadanie. Wspaniale sprawdzi się także jako baza do np. mini kanapeczek. Wystarczy dodać wędlinę, warzywko i imprezowa przystawka gotowa!
15 min
Dla 10 osób
Składniki:
3 jajka
150 g twarogu
2 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
szczypiorek
sól, pieprz
Śniadaniowa pasta z jajek i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz z łupiny. Twaróg przełóż do miski, dodaj jogurt grecki, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj drobno pokrojone jajka ( możesz użyć do tego specjalnego sitka do krojenia jarzyn lub pokroić nożem). Na koniec dorzuć posiekany szczypiorek i gotowe!
Komentarze