Śniadaniowa pasta z jajek i twarogu

4.84 (212 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Pasta z jajek i twarogu z dodatkiem szczypiorku to szybka i smaczna propozycja nie tylko na śniadanie. Wspaniale sprawdzi się także jako baza do np. mini kanapeczek. Wystarczy dodać wędlinę, warzywko i imprezowa przystawka gotowa!

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    150 g twarogu
    2 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.84 (212 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Śniadaniowa pasta z jajek i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz z łupiny. Twaróg przełóż do miski, dodaj jogurt grecki, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj drobno pokrojone jajka ( możesz użyć do tego specjalnego sitka do krojenia jarzyn lub pokroić nożem). Na koniec dorzuć posiekany szczypiorek i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować