Tarta z kurczakiem bundzem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

tarta wytrawna

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    2 szkl mąki pszennej
    0,5 szkl mąki graham
    125 g masła
    2 żółtka
    szczypta proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli

    polędwiczki z kurczaka
    panierka z bułki tartej przyprawiona solą i pieprzem z łyżeczką mąki
    kawałek cukini

    serowa polewa
    150 g bundzu góralskiego
    100 g żółtego sera
    pół szkl mleka
    pół szkl śmietany 18%
    2 białka
    sól
    pieprz
    oregano

    cukinię kroimy na cienkie plasterki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Tarta na słono

Tarta z kurczakiem bundzem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy i wyklejamy formę do tarty w rozmiarze standardowym.
    Polędwiczki płuczemy pod bieżącą wodą i lekko osuszamy w ręczniku papierowym.
    Panierujemy i smażymy na dowolnym tłuszczu, może być olej. Studzimy mięso.
    Sery mleko i przyprawy wkładamy do kubka blendera i blendujemy na jednolitą masę.
    Ciasto podpiekamy przez 14 min w temp 180 st. Wyjmujemy i układamy pokrojoną na plasterki cukinię, polędwiczki po czym zalewamy je serową masą. Można dodatkowo posypać jeszcze żółtym tartym serem. Pieczemy jeszcze 25- 30 min ..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować