Tarta z rydzami

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tarta z rydzami

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    1 szkl mąki pszennej
    0,5 szkl mąki graham
    2 zółtka
    125 g masła
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia
    szczypta pieprzu

    nadzienie
    100 g sera feta
    100 ml śmietany
    50 g sera żółtego
    2 białka
    1 jajko
    pół szkl mleka
    sól
    pieprz
    szczypta papryki
    250 g rydzów
    1 łyżeczka masła do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Tarta na słono

Tarta z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze smażymy na maśle i odstawiamy do wystygnięcia.
    Ciasto zagniatamy i wylepiamy formę do tarty, podpiekamy w temp ok 180 przez 15 min.
    Produkty na masę serową wkładamy do kubka blendera i blendujemy aż uzyska konsystencję gładkiej śmietany.
    Na podpieczone ciasto wylewamy masę serową i układamy rydze. Pieczemy ok 20 min.
    Podajemy z surówką lub sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować